pondělí, dubna 29, 2019

Kopřivová polévka

Přeji krásný začátek týdne. Na jaře miluji snad vše. Od probouzející se přírody, nádherně kvetoucí stromy a květiny, až po jarní detox. Dělám si ho každý rok a tento rok jsem se na něj vyloženě těšila. Snažím se hlavně o to, abych tělo zbavila škodlivin a toxinů, které se v něm za zimu usadily. Také se hlavně snažím doplnit vitamíny, aby na mě nedolehla jarní únava. Většinou si vystačím s ovocem, zeleninou a hlavně prvními jarními bylinkami. Dnes jsem tedy dělala první jarní kopřivovou polévku a musím říct, že krom toho, že obsahovala spousty vitamínů, byla i naprosto chutná a lahodná, což mě hodně překvapilo 👍🏼




🍴BUDEME POTŘEBOVAT: 

  • Pytlík kopřiv (jen ty jarní výhonky, 4 horní lístky)
  • 4 brambory,
  • Smetanu na vaření 12%
  • 1 cibuli
  • Dva stroužky česneku
  • Libeček
  • Mořskou cibulku
  • Pažitku
  • Zeleninový bujón
  • Steakové koření 
  • Muškátový oříšek




Na oleji zlehka osmahneme cibulku. Přidáme na kostky nakrájené brambory a vlažnou vodou propláchlé kopřivy. Dále přidáme bujón, libeček, mořskou cibulku a pažitku. Vaříme 15 minut. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přivedeme znova k varu a za stálého míchání vlijeme smetanu. Přidáme nastrouhaný česnek, steakové koření a muškátový oříšek. Dobrou chuť 🙂 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář :)
Nebojte se říct, cokoli. Přijímám chválu, ale i kritiku.