sobota, ledna 13, 2018

Original Atok - čokoládová maska


Hezkou sobotu Všem!
Original Atok je česká aromaterapeutická kosmetika, která v roce 2017 oslavila 20 let. Majitelkou společnosti je paní Anastazie Skopalová, členka České aromaterapeutické společnosti, zkušená kosmetička a masérka, oblíbená lektorka vyučující aromaterapii a masáže v České republice i v zahraničí. Se svou firmou Cosmetics ATOK International zvítězila v ročníku 2010 soutěže Ocenění českých podnikatelek (OCP) v kategorii středně velká společnost.

Čokoládu jsem do nedávna v kosmetice nemusela a nevyhledávala ji. Přišla jsem ji na chuť až v říjnu. Od té doby ji mohu pořád a ve velkém. Zkouším možné výrobky, co buď obsahují kakaové máslo nebo voní po čokoládě. Zvláštní, jak se časem ty čichové buňky mění. I když si stejně myslím, že je to dočasné. Teď mám prostě čokoládové období. A v létě ji možná nebudu moci zase přijít na vůni.

NA OBALU PÍŠÍ
Účinky: Regeneruje, zjemňuje, podporuje pružnost a hydrataci. Zlepšuje mikrocirkulaci a přísun výživných látek. Zanechává pokožku zářivou a svěží. Rozjasňuje a vyhlazuje ji. Redukuje kožní šupinky.

Typ pleti: Vhodná pro všechny typy pleti.

Použití: Přiměřené množství masky naneseme na vyčištěnou pokožku obličeje, krku a dekoltu, vyjma očního okolí. Necháme 15 minut působit a poté pleť setřeme ubrouskem a dočistíme běžným způsobem.

Maska je v plastovém kalíšku o hmotnosti 50 ml. Nechápu, proč je ten kalíšek, tak zbytečně velký. Sami vidíte, že maska začíná od půlky nádobky. Tak, proč je tam ten zbytečný nevyužitý cm dole?
Nechápu, je to nepraktické i nevzhledné.

Masku pořídíte *ZDE*. Máte na výběr z 50, 100 a 250 ml balení. Já osobně preferuji menší balení, jelikož do masky sahám prsty (ano vím, že by se to nemělo) tak aby se mi nestihla zkazit. Navíc je to i praktičtější, hlavně na cesty.


Hned po otevření na mě dýchla krásná čokoládová vůně. Jako kdybych právě roztavila Milku. Stejné potěšení je i při nanášení. Nejraději bych si hned lízla a celou ji snědla. Je opravdu vidět, že maska obsahuje kakaovou hmotu a né, že kolem ní jen běžela. Při bližším pohledu uvidíte i malá tmavší zrníčka. Myslím si, že to je právě ten extrakt ze semen kakaovníku.

Konzistence je skvělá, krásně se nanáší a roztírá. Nikde nekape ani neteče. Po 10 minutách začne zasychat a trochu změní barvu, ztmavne. 

Tahle maska je pro mě naprostá relaxace. Krásně uvolní smysly a navozuje pohodu. Takže si vždy při použití masky lehnu a 15 minut relaxuji. Neskutečné uklidnění. Ta vůně je boží.


Masku používám 2x týdně vždy na vyčištěnou pleť. Nechám 15 minut působit a poté setřu papírovým kapesníčkem a zbytek smyji. Pleť dále ošetřím běžným způsobem. Maska mě na obličeji nepálila ani neštípala. Po použití masky jsem vždy nadšena. Má pleť je suchá problematická. Po masce je krásně hydratovaná a vyživená, opravdu bomba! 


Složení by bylo naprosto super, kdyby neobsahovalo chemické konzervanty :( Ach jo. Atoku, když to jde i jinak!!

Water- voda 1, rozpouštědlo
Theobroma Cacao Seed Extract- extrakt ze semen kakaovníku R1+ účinná pozitivní složka
Cetearyl Alcohol- cetylstearyl alkohol R1, chrání před vlhkostí
Prunus Armenica Kernel Oil- olej z jader meruňky R1+ účinná pozitivní složka
Simmondsia Chinnensis Seed Oil- Olej ze semen simondsie čínské R1+ účinná pozitivní složka, jojobový olej
Prunus Amygdalus Dulcis Oil- olej z mandloně obecné R1+, účinná pozitivní složka
Glycerin- glyceryn RZ1, rozpouštědlo
Theobroma Cacao Seed Butter - kakaové máslo  R1+ účinná pozitivní složka
Tocopherol- tokoferol (vitamin E) R1, podporuje léčené, účinná pozitivní složka
Panthenol- pantenol (provitamin B5 CH1, regeneruje a podporuje obnovu buněk
Sodium Cetearyl Sulfate- cetearyl sulfát sodný R2, emulgátor
Phenoxyethanol- fenoxyetanol CH4, konzervant
Benzoic Acid- kyselina benzoová CH3, konzervant
Dehydroacetit Acid- dehydrooctová kyselina RZ1, konzervační účinky
Ethylhexylglycerin- ethylhexyl glycerin CH3, deodorant
Polyaminopropyl Biguanide- polyaminopropyl biguanid CH3, konzervant, má desinfekční účinky
Allantoin- alantoin (z nukleových kyselin) CH1+, účinná pozitivní složka
Alcohol- alkohol R2 rozpouštědlo, má čistící účinky
Beta-Glucan- betaglukan R1+ posiluje imunitu

Verdikt je takový, že sice preferuji 100% přírodní kosmetiku, ale maska mé pleti dělala dobře, takže občas udělám i vyjimku. S maskou jsem moc spokojená a plánuji si ji koupit znova.

2 komentáře:

Děkuji za každý Váš komentář :)
Nebojte se říct, cokoli. Přijímám chválu, ale i kritiku.