středa, ledna 17, 2018

Weleda balzám na nohy

Krásnou středu přátelé!
Značku Weleda Vám nemusím dlouze představovat. Myslím, že už ji zcela jistě znají skoro všichni, takže jen ve zkratce.
Weleda, která vznikla v roce 1921 jako farmaceutická laboratoř se svou vlastní zahradou léčivých rostlin, je dnes předním světovým výrobcem celostní přírodní kosmetiky a léčiv určených k antroposofické terapii.
83% z rostlinných surovin, které Weleda využívá, je vypěstováno v ekologickém zemědělství nebo je získáno z ekologicky kontrolovaných zdrojů ve volné přírodě. Všechny přípravky Weledy jsou vždy vyráběny ze zcela přírodních surovin, vždy bez umělých konzervačních látek.
Weleda je německá přírodní certifikovaná kosmetika.

NA OBALU PÍŠÍ
Tato osvěžující emulze pokožku chodidel nejen pěstí, nýbrž zároveň i posiluje a reguluje pocení. Pokožka snadno odolává tvorbě puchýřů. Balzám má deodorační účinky a reguluje nadměrnou tvorbu zrohovatělé kůže. Je vhodný také při plísňovém postižení nohou.

Krém o objemu 75 ml se nachází v hliníkové tubě, která je dodávána v papírové krabičce. Cena 229,- Kč. Krém zakoupíte *ZDE*


Balzám má jemnou konzistenci. Krásně se roztírá a ještě rychleji se vpíjí. Nejvíc super je to, že nezanechává mastný film, ale zároveň cítím, že je chodidlo vyživené. To, že nezanechává mastný film je poznat i v tom, že po aplikaci mi noha neklouže. Například v pantoflích. 

Nohy mám sice těsně po aplikaci hydratované, ale bohužel jen chvíli. Pokožku chodidel mám hodně přesušenou a to hlavně v zimě. Tudíž potřebuji intenzivnější a dlouhotrvající hydrataci. Ovšem na léto pro mě bude perfektní. To naopak nemůžu žádné hutné výživné krémy. 

Vždy si po aplikaci musím umýt ruce. Balzám zanechává na rukou divný lepkavý film. který se sice vpije, ale přesto cítím nepříjemný pocit na rukou, který mi vadí.

Vůně je hodně výrazná a intenzivní. Voní svěže po citrónu a citrónové trávě.
Deodorační účinky určitě má. Nohy se mi méně potí a i po celém dni ztráveném v obuvi, necítím nepříjemný zápach. Né, že bych trpěla na smradlavé nohy, ale na pocení ano. A to je s krémem eliminováno.

Děkuji firmě Weleda za poskytnutí recenzovaného výrobku
Složení je naprosto skvělé. Nemám, co mu vytknout.

SLOŽENÍ
Water- voda 1 rozpouštědlo
Alcohol- alkohol R2 rozpouštědlo, má čistící účinky
Olea Europaea Fruit Oil- olivový olej R1+ prostředek péče o pokožku
Lanolin- lanolin (tuk z ovčí vlny) Z1+ výborně promašťuje pokožku
Magnesium Aluminum Silicate- křemičitan hořečnato hlinitý M1, přirozené zahušťovadlo, vytváří gely
Commiphora Myrrha Resin Extract- pryskyřicový extrakt z myrhovníku pravého R1+ účinná pozitivní a vonná složka
Hydrolyzed Beeswax- hydrolyzovaný včelí vosk Z1 stabilizuje emulze, upravuje konzistenci
Parfum
Calendula Officinalis Extract-  extrakt z měsíčku lékařského R1+ účinná pozitivní 
Linalool- linalol R1 vonná látka
Citronellol- citronelol CH2, přírodně identická vonná látka
Geraniol- geraniol R, EO 1+ éterický olej z růže
Citral- citral RZ,EO1+ vonná látka, součást citronového oleje
Coumarin- kumarin R1 vonná látka, sladká tráva

R= rostlinný původ, RE= rostlinný extrakt, EO= éterický olej, CH= chemicky vyrobená sloučenina, M= minerální původ, Z= živočišný původ, b= biotechnologický původ, RZ= rozličné zdroje

Krém je skvělý, ale mě bohužel v zimě nedokáže chodidla a hlavně paty dostatečně vyživit, aby nebyly suché a nepraskaly. Na léto bude naprosto skvělý. Teď v zimě se musím podívat po hutnějším hydratačnějším krému. Máte zkušenosti s tímto balzámem na nohy? :)

1 komentář:

Děkuji za každý Váš komentář :)
Nebojte se říct, cokoli. Přijímám chválu, ale i kritiku.