neděle, listopadu 16, 2014

Zdravá vegetariánská večeře: Pečený lilek s máslovou dýní

Když jsem se na facebooku ptala, jaký byste si přáli článek, psali jste, že nějaké zdravé recepty.Ukáži vám tedy mou oblíbenou rychlou večeři.

Budete potřebovat:
Lilek
Máslovou dýni
Sýr
Česnek
Cibuli
Rajče
Koření a bylinky


Dýni oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, jak se nám to podaří. Lilek nakrájíme na slabá kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj dýni a lilek. Oboje pokryjeme prolisovaným česnekem a najemnou nakrájenou cibulí a bylinkami. Jako bylinky jsem použila tymián, libeček a bazalku. Na lilek můžeme dát kolečko rajčete. Vše okořeníme. Mé nejpoužívanější koření je bylinková sůl od Alnatury. Skvěle se hodí na dochucení všech pokrmů. Nakonec přidáme kousky sýra.


Dáme na 20 minut do trouby a pečeme na 220C. Musíme si dát pozor, aby se nám lilek s dýni nezačal zespoda pálit.


A máme hotovou chutnou vegetariánskou a hlavně zdravou večeři. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu. Přeji dobrou chuť :)



6 komentářů:

  1. Vypadá to báječně, díky za inspiraci, já nyní jedu cca dva měsíce na vege vlně a zítra se chytám vařit pohanku se zeleninou a sojovými kostkami.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňamy! Zrovna dneska jsem si na oběd uklohnila zapečený lilek s rýží, rajčaty, olivami a sýrem. Musím říct, že lilek je mou čím dál oblíbenější zeleninou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, tyhle potraviny miluju, to by mi moc chutnalo :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář :)
Nebojte se říct, cokoli. Přijímám chválu, ale i kritiku.