Přeji hezké úterý Všem. Jelikož je venku tak chladné počasí, nikdo mě nedonutí opustit vyhřátý domov. Dnes jsem dostala chuť na něco slaného, co by se skvěle hodilo k vínu a pivu. Proto dnes přicházím s receptem na slané krekry, které se skvěle hodí na nějakou slavnější příležitost nebo jen tak, když přijde návštěva s lahvinkou vína. Rozhodně tímto neurazíte a přijdete s nimy k chuti. Poslední dobou jsem veškerou bílou mouku nahradila tou špaldovou. Rozdíl není skoro poznat. Hlavně se jedná o zdravější variantu.
Budeme potřebovat (těsto)
500g špaldové mouky
1 prášek do pečiva
160g másla
2 vejce
1 lžíci octa
Špetku soli
Budeme potřebovat (na posyp)
1 žloutek na potření
Lněná semínka
Steakové koření
Červenou papriku
Nastrouhaný sýr
Do velké nádoby si vsypeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, dvě vajíčka, lžíci octa a sůl. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Důležité je těsto pořádně propracovat, aby se nám všechny suroviny spojily. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny.
Moukou si posypeme pracovní plochu a vyválíme tenké těsto. Vykrájíme tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a dozdobíme. Fantazie se meze nekladou. Můžete použít kmín, mandle, oříšky atd.Várka vystačí na tři plechy.
Pečeme v předehřátě troubě na 220C do zlatova. Cca 15 min. Přeji dobrou chuť :)
Mňam :) sýrové dobroty já můžu
OdpovědětVymazatTo jsme dvě :)
VymazatRecept mě zaujal, určitě jej vyzkouším! Děkuji za tip
OdpovědětVymazatCHIC Adriana
To vypadá moc pěkně :)
OdpovědětVymazatGinger