Ahoj, dnes jsem si pro Vás připravila recept na jarní pomazánku, která teď vládne v mé kuchyni. Nejlepší je k čerstvému křupavému pečivu, to je vážně lahoda.
Je naprosto jednoduchá a rychlá. Zvládne ji hravě každá z Vás.
Budeme potřebovat
Tvaroh
Jarní cibulku
Pažitku
Koření( Podravka s bylinkami + steakové koření)
Proč Podravka s bylinkami? Jelikož díky středomořským bylinkám dodá tu správnou chuť. Obsahuje sůl, tak proto již nedosoluji. Je bez glutanu a laktózy. Je vhodná i pro vegetariány.
Steakové koření používám skoro všude. Má pro mě nezaměnitelnou chuť a s jeho použitím dám pokrmům ten správný říz. Ve směs můžete na dochucení použít koření dle Vaši libosti a chuti.
POSTUP
Z cibulek ořízneme kořeny a důkladně omyjeme spolu s pažitkou ve vodě, abychom se zbavily nečistot a zbylé hlíny. Necháme oschnout. Na pomazánku nám budou bohatě stačit 3 cibulky.
Tvaroh si dáme do větší misky, kde se nám pomazánka bude dobře promíchávat.
Pažitku a cibulku nakrájíme na kolečka, mohou být i trošku silnější. Záleží na vás, jak vám to chutná více.
Nakrájenou cibulku s pažitkou nasypeme do misky. Přidáme koření dle chuti, promícháme a máme hotovo. Uchováváme v lednici a do dvou dnů spotřebujeme.
Můžeme servírovat na pečivu s plátkem sýra, rajčete a papriky. Přeji dobrou chuť :)
Můžeme servírovat na pečivu s plátkem sýra, rajčete a papriky. Přeji dobrou chuť :)
Mňam, mňam :-)
OdpovědětVymazatTaké mám své oblíbené koření, které cpu všude :-D