Ahoj, máme tady zase další krásný den stvořený ke grilování :) Opět jsem zatoužila po grilovaném hermelínu, nakládala jsem ho už včera. Většinou ho nakládám přes noc, aby se do něj ta marináda pěkně vsákla. Jaký použijete hermelín je jen na Vás. Já mám nejraději Camembert. Tohle je německý hermelín a byl jednou tak velký jak ty naše. Myslím, že něco kolem 250g. Opravdu nešel sníst celý :D
Jako suroviny na marinádu potřebujeme: Malou lžičku oregána, bazalky, kuře gril a steak. 4 polévkové lžíce Monini oleje, dvě lžíce sójové omáčky, trocha chilly omáčky a dva stroužky česneku. Občas přidám ještě hořčici, podle chuti.
Vše důkladně promícháme v talíři
Hermelín v marinádě nechávám louhovat půl hodiny, po tom ho obalený marinádou zabalím do alobalu a dám přes noc do lednice.
A tady už je výsledek. 15 minut na grilu z každé strany :) Největší lahoda...
Protože miluji grilovaný hermelín tak jsem za tento recept moc ráda.
OdpovědětVymazatJust be yourself by Petra
Miluju grilovaný hermelín, tvůj recept vyzkouším :)
OdpovědětVymazatPak řekni jak chutnal. Škoda, že je letos stále tak hnusně. Už se těším až přijde zase teplo a sluníčku a bude se pořádat grilovačka :)
Vymazat